fredag 9. januar 2015

Nøttesmør

God fredag! Nå kjenner jeg at det er deilig at det er fredag i dag. Jeg har trent, vasket leilighet og gjort skole, så nå er det snart sofatid med fredagstaco. Først skal jeg dele en oppskrift som jeg laget denne uken, nemlig mandelsmør!
Mandelsmør kan kjøpes på helsekost til en liten formue, men det er veldig lett å lage hjemme og mye billigere!
Alt du trenger er mandler! Jeg vil gjerne ha mitt mandelsmør med smak av vanilj, derfor tilfører jeg litt ekte vaniljepulver og noen dråper stevia med vaniljesmak. Jeg har også en dæsj himalayasalt, det setter virkelig spissen på smøret. Hvor mye mandler du bruker avhenger litt av hva blenderen/stavmikseren din tåler. Jeg bruker en vitamix og den er veldig sterk. Prøv deg frem, men et par dl bør gå bra. Kjør mandlene til fettet kommer ut. Dette kan ta litt tid, og du må nok skrape kantene med en slikkepott, eventuelt røre litt. Det tar i hvert fall 10 minutter i blenderen hos meg, men husk å gi den pauser så den ikke går varm ;)
Mandler er rike på sunne fettsyrer, E-vitamin og protein. Jeg bruker mandelsmøret på grøt, i smoothie, på stangcelleri (spesielt den salte varianten er god her, prøv!) og rett fra krukken som energiboost før trening. Det er utrolig godt, men inneholder endel kalorier, så husk å begrens deg til et par ss per dag ;)
Nyt fredagskvelden <3

Smil fra Helene

1 kommentar: