torsdag 7. februar 2013

Deilig kroppsolje

Jeg er veldig opptatt av å bruke mest mulig naturlig hudpleie og sminke. Jeg har alltid hatt svært tørr og sensitiv hud, og etter at jeg fikk ME har denne sensitiviteten blitt sterkere. For et år siden oppdaget jeg oljer, og jeg har vært frelst siden! Jeg bruker nå oljer i ansiktet og på kroppen, og huden min har blitt både renere og mer stabil. Flass er borte, utslett er borte og huden er myk og fin :)Dagens tips er min deilige kroppsolje! Alt du trenger er en økologisk olivenolje og noen dråper eterisk olje, min favoritt er lavendel. Olivenoljen kjøpte jeg på rema1000 og lavendelolje får du kjøpt på apoteket eller på iHerb.
Bland olivenolje og eterisk olje i en ren såpedispenser og ha denne i dusjen.

Jeg pleier å ta 10 dråper lavendelolje per dl olivenolje. Lavendel skal virke beroligende på både sinn og hud, og er en veldig "snill" eterisk olje. Eteriske oljer bør ikke brukes ublandet på hud, da de er svært konsentrerte.

Etter at du har dusjet smører jeg meg inn med oljen når huden fortsatt er våt. Jeg gjør dette når jeg fortsatt står i dusjen, etter at jeg har skrudd av vannet. Jeg skyller ikke av oljen, da kan sluket bli tett i lengden. Deretter klapper jeg huden tørr med et håndkle. Ferdig! Både billig og raskt, og ikke minst helt trygt!

Mange kjemiske stoffer i hudpleie og kosmetikk bør unngås da de kan gi plager i form av hud irritasjoner og andre allergiske reaksjoner. Parabener har en kjemisk struktur svært lik østrogen og kan derfor være hormonforstyrrende. Heldigvis er det lett å unngå disse stoffene hvis du bruker selvblandede oljer. I tillegg er du garantert at produktene du bruker ikke er testet på dyr :)

1 kommentar: