fredag 22. februar 2013

Gulrotsuppe

Skal vi spise gulrøtter? JA, sier jeg :D Gulrøtter inneholder betakaroten som er en kraftig antioksidant. Når vi koker gulroten får vi i oss tre ganger så mye antioksidanter som når vi spiser den rå. Spiser vi den sammen med fett i tillegg, får vi tatt opp enda mer av det sunne! Betakaroten omdannes til A-vitamin i kroppen vår, et vitamin som blandt annet er viktig for celledeling, fosterutvikling og synet vårt. 2-3 gulrøtter om dagen er faktisk nok for å dekke dagsbehovet for A-vitamin!Gulrøtter inneholder også fiber som holder oss mette lenger, de er kalorifattige, også er de kjempe gode! Studier viser faktisk at å spise gulrøtter kan minske risikoen for å utvikle brystkreft. I dag laget jeg deilig, orange gulrotsuppe, og den minnet meg om våren som snart er på vei :)

Jeg liker å blande gulrot med ingefær, enten i juice eller suppe. Ingefær er godt for immunforsvaret da det også inneholder masse antioksidanter. Det er antiinflammatorisk og kvalmestillende. Det lindrer halsvondt og er godt for urolig mage. Godt for det meste altså ;)


Helenes gulrotsuppe:
 • 1 l hjemmelaget kyllingkraft eller vann pluss buljong
 • 1/4 blomkål eller en søtpotet (skrelt)
 • 750g økologiske gulrøtter
 • 2 ss smør eller ghee
 • 2 gule løk
 • 6 fedd hvitløk
 • 3 ss fersk revet ingefær
 • 4 ss kokkoskrem (den fete delen)
 • Krydder: Himalayasalt, gurkemeie, paprika, ingefær, hvitløk og en dæsj cayenne
Kok opp kraft sammen med gulrot, blomkål/søtpotet og ingefær. Samtidig steker du hvitløk og løk i smøret til løken er blank. Når gulrøttene begynner å bli møre tilsetter du løk, hvitløk og krydder. Kok til gulrøttene er myke, skru av varmen og bruk en stavmikser til du får en glatt suppe. Tilsett kokkoskrem og smak eventuelt til med mer krydder. Nam <3


Solskinn <3

Jeg har oppdaget en ny serie fra finsbråten med blandt annet pølser uten laktose og gluten. De heter er finsbråten mersmak, og jeg tenkte å prøve disse i suppen til middag i morgen! Noen som har prøvd dem?
Nå er det helg! Lykke <3

2 kommentarer:

 1. Hei du søte,
  først og fremst må jeg takke for alle fine ord du legger igjen hos meg.
  Jeg har ikke så mye fritid for hånden om dagen, så jeg får ikke besøkt deg like ofte som jeg ønsker, men vit at jeg setter pris på dine besøk inne hos meg. Søte du!

  Gulrotsuppe med koriander er noe av det beste jeg får. Mums!

  Ikveld skal jeg bake 100 cupcakes til Kiwi, både spent og litt nervøs. Skummelt med sånne proffe kunder, men jeg skal nok få det til *blunke*

  Ønsker deg en alle tiders lille-lørdag!
  klem og smil
  -Maia

  SvarSlett
  Svar
  1. Du gjør så mye spennende! Utrolig kreativ <3
   Cupcakesene dine er helt nydelige så det vet jeg du har klart helt supert! Takk for masse inspirasjon og for fine kommentarer her!

   Stor klem :D

   Slett