lørdag 9. mars 2013

Kikertpannekaker

Når en har endel intolleranser og allergier så er det en stor jobb å finne frem til alternativ mat en kan spise. Jeg vil helst unngå å bruke erstatninger kjøpt i butikk da disse ofte inneholder mye kunstig, sukker og mel med lavt næringsinnhold. Jeg ble så glad da jeg oppdaget kikertpannekaker! De er super enkle å lage, har god næringsverdi og kan i mange tilfeller erstatte pannekaker og lefser! Kikerter har lav GI og har høyt fiberinnholdsom. Dette gir et stabilt blodsukkernivå. I tillegg inneholder de jern, folat, mangan og magnesium!


Eneste du trenger er kikertmel (kan kjøpes i invandrerbutikker), litt salt og vann! Bland en del vann og en del mel med en dæsj salt i en shaker. Jeg bruker himalayasalt. La blandingen stå i kjøleskapet et par timer for optimalt resultat, eller stek med en gang hvis du ikke orker vente. Jeg pleier å ha en dæsj gurkemeie i røren, det gir fin gulfarge i tillegg til at gurkemeie er betennelsesdempende ;)Stekes til de er gyldne i klarnet smør, smør eller kokkosolje. For variasjon kan du bruke halvparten kikertmel og grønnertmel. Da blir pannekakene grønne! Melet kan kjøpes her


Her har jeg hatt i spinat, avokado, agurk, spirer, næringsgjær og gresskarkjerner :)Kikertpannekaker kan brukes som tacolefser, med masse grønt inni, med ulike kjøttpålegg, eller med bær og cottage cheese. Variasjonene er uendelige! Smaker mye bedre enn vanlig tacolefse hvis du spør meg ;)

God helg <3

2 kommentarer:

  1. Så fin blogg du har! Magen min blir en luftballong av kikerter så jeg må bare holde meg unna kikertpannekaker og hummus selv om jeg synes det er kjempegodt... :(

    SvarSlett
  2. Takk :D Så kjedelig, har du prøvd å bløtlegge over natten og så koke selv? Blir jo vanskelig å selv lage kikertmel som er bløtkokt, men har prøvd med grønnertmel og det funker også! Kanskje du tåler det? :)

    SvarSlett