søndag 30. juni 2013

Bokhvetegrøt

De siste ukene har min vanlige morgensmoothie ikke fristet. Jeg har mer lyst på noe varmt om morgenen, særlig i dette kalde været. Hvor blir det egentlig av varmen?? Heldigvis er jeg glad i innetid med tente lys og sofakos! Jeg har i hvert fall byttet ut smoothien med bokhvetegrøt i det siste, og det har virkelig blitt en favoritt :) 

Jeg har funnet inspirasjonen til denne grøten hos søte Linn. Anbefaler bloggen hennes på det varmeste!! Du kan egentlig ha hva du vil i grøt, og jeg har laget min egen vri.

Jeg bløtlegger bokhveten i vann natten over for å bryte ned fytinsyren og gjøre bokhveten mer lettfordøyelig. Siden jeg spiser dette til frokost syntes jeg ikke dette er noe stress. Hvis du vil prøve å lage grøten med en gang så går dette bra også, men da blir det ikke like lett for kroppen å ta opp næringen i bokhveten.

Supergrøt:


  • 1 dl hel bokhvete (helst økologisk) bløtlagt over natten
  • 3 dl kaldt vann
  • litt salt
  • 1-2 dl bringebær
  • 1 ss extra virgin kokosolje
  • kanel
  • 1 ts supermatpulver
  • 1 ts acaipulver
  • 3 dråper stevia karamell

Skyll den bløtlagte bokhveten i en sil og ha den i en liten kjele. Kok opp i vannet og litt salt. La det småkoke i 10 til 15 min. Jeg bruker frosne bringebær over grøten, da blir den spiseklar med en gang ;) Bland inn resten av ingrediensene og vips, deilig grøt til frokost <3


Lag gjerne en greenjuice ved siden av, da har du virkelig en god start på dagen <3


3 kommentarer:

  1. Yummy! Bokhvetegrøt er så godt! Elsker konsistensen.Jeg spiser det endel på vinteren, og synes det er best med litt kokosolje blandet inn og granateple på toppen. din versjon hørtes også kjempegod ut :)
    Håper alt er bra med deg og at du koooser deg med sommeren<3 klem

    SvarSlett
  2. Dette skal jeg lage i morgen! Fant et helt glass med bokhvete bakerst i kjøkkenskapet i går. Heldigvis har det mye fytase i seg, så trenger jeg ikke bekymre meg for fytinsyre om jeg bløtlegger det med litt eddik. Gleder meg allerede, ser kjempegodt ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. Kanskje jeg også skal begynne med litt eddik når jeg bløtlegger? Kan en bruke eplecidereddik? Smaken blir vel borte uansett :P

      Slett