torsdag 4. juli 2013

Bounty

Jeg har sett utallige oppskrifter på bounty de siste årene. Likevel har jeg ikke funnet den perfekte. Jeg syntest ofte oppskriften krever for mye sukrin, og da dominerer den kalde ettersmaken denne gir. Jeg ville lage noe godt å ha i fryseren, og da tenkte jeg å prøve meg på bounty igjen. Jeg har prøvd ut litt forskjellig, og jeg syntes denne oppskriften ble veldig god :)
  • 6 ss extra virgin kokosolje
  • 1 ss xylitol
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 5 dråper stevia vanilje
  • 2 dl kokoskrem (den tykke delen av kokosmelken når den har stått i kjøleskapet)
  • 200g kokosmasse
  • 100g mørk sjokolade + 1 ss kokosolje
Jeg smeltet kokosoljen på svak varme og blandet inn søtningen. Så hadde jeg i kokoskremen og rørte til den var smeltet. Tilslutt blandet jeg inn kokosmassen. Jeg orket ikke å lage fine kuler og dyppe i sjokolade, i stedet hadde jeg massen i to silikonbrødformer. Sett disse i kjøleskapet så de får avkjølt seg og stivnet litt. Smelt sjokoladen og kokosoljen på lav varme (pass på) og smør denne over den stivnede kokosmassen.


Sett i kjøleskap eller fryser (hvis du er utolmodig som meg). Du kan fint oppbevare denne i fryseren og ta frem når du vil kose deg med en bit til kaffen ;)

1 kommentar:

  1. Så gøy at du oppdaterer så ofte for tiden!! :D
    Hjemmelaget Bounty er såå godt! Jeg er ikke glad i sukrin- som du sier blir det ofte så kaldt og litt ekkelt. Men det hjelper vist og blande flere forskjellige søtninger. Selv liker jeg best å bruke yacon eller lønnesirup, eller kokosmelis.
    Disse ser nydelige ut! <3

    SvarSlett