tirsdag 8. oktober 2013

Hjemmelaget yoghurt

Formen min er svingende for tiden og derfor blir bloggingen litt svingete også :P jeg har mange ting å blogge om, men lite overskudd dessverre. I går laget jeg noe jeg likevel bare må dele oppskriften på! Jeg besøkte en venninne av Mamma som er utrolig kunnskapsrik når det gjelder tradisjonsmat. Hun er svært opptatt av en diett som heter GAPS (Gut and Psychology syndrome). Den skal kunne bedre mange sykdommer, både fysiske og psykiske. Jeg er ikke helt motivert for å starte fullt på denne dietter kjenner jeg, men jeg vil gjerne inkorporere elementer fra den i mitt nåværende kosthold.
Hun lærte meg blandt annet hvordan jeg skulle lage hjemmelaget yoghurt. Med denne metoden blir laktosen brutt ned og de gode melkesyrebakteriene får vokst og kost seg. Denne yoghurten er altså gull for deg som ikke tåler vanlig yoghurt og som ønsker deg bedre tarmhelse. Dessuten må dette samle endel husmorpoeng ;)

 • Hell melken i en kjele og varm den til 80 grader
 • Ta melken av platen og la den avkjøle seg til 42 grader
 • Når den er 42 grader kan du ha i yoghurten og røre den ut
 • Det er viktig at melken ikke er over 50 grader når du har oppi yoghurten, da vil bakteriene dø
 • Ha blandingen over på norgesglasset og sett den i ovnen som du har forhåndsvarmet til 40 grader. Du kan også bruke dehydrator som du har satt på 42 grader
 • Jeg brukte ovn og skjekket yoghurten gjevnlig, den holdt jevnt 42 grader
 • La yoghurten stå og tykne i 24 timer
Jeg pleier å blande yoghurt med litt cottage cheese, bær, hjemmelaget musli, kanel og et par dråper stevia. For å få i meg kokosolje (som er supersunt) varmer jeg bærene i en ss av dette ;)
Håper resten av uken deres blir tipp topp <3

10 kommentarer:

 1. Så spennende å lage yoghurt på denne måten. Jeg lagde yoghurt nå selv, men det var på en helt annen måte. Veit ikke om det blir bra da! Tarmhelsa er viktig :D God bedring med formen din!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Er så glad jeg oppdaget bloggen din, den er jo full av inspirasjon og gode tips!:-)
  Så også at du har Pomeranian! Jeg og kjæresten har lenge snakket om å kjøpe Pomeranian, men klarer liksom aldri å bestemme oss 100%. Vi har snakket om det sikkert hver dag i ett år nå! Hva var det som gjorde at du var helt sikker på at du ville ha Pomeranian?:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Jeg har en venninne som har pomeranian og etter at jeg var med den ble jeg helt forelsket! Jeg hadde en hund fra før, så tenkte først det var galskap å få en til. Jeg klarte å få med kjæresten til en oppdretter, og etter det var vi begge solgt. Kokos er så utrolig glad, søt, kosete, alt egentlig. Vi kunne ikke vært mer fornøyd! Det er selvfølgelig et stort ansvar å få hund, ikke minst økonomisk, men jeg anbefaler pomeranian 100% :) bare send meg en mail hvis du lurer på oppdretter osv ;)

   Slett
 3. Åh dette så godt ut!
  Takk for at du deler!

  Håper formen din blir bedre :)
  klem

  SvarSlett
 4. Så flink du er som lager yoghurten selv.Pappa har begynt han også, og lager det en eller to ganger i uken.
  Den GAPS dietten har jeg hørt om men ikke satt meg særlig inn i. Tror det er fint å lære fra forskjellige dietter og bruke det som passer en selv, uten å nødvendigvis følge kostholdet slavisk.
  Håper formen bare gått oppover. Det er ikke noe særlig når den går opp og ned<3

  SvarSlett
 5. Det så veldig spennende ut! Jeg spiser mye yoghurt - og har veldig lyst til å prøve å lage min egen. Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at jeg kan inspirere deg :D Jeg er helt avhengig av yoghurten min, blir aldri lei av det :D

   Slett
 6. Har du tilsatt ekstra probiotika? For det er vel ikke så mye i melken eller yoghurten i utgangspunktet, eller tar jeg feil? Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du gjøre, men bakteriene fra yoghurten skal visst gro og formere seg under prosessen ;)

   Slett