mandag 24. november 2014

Chia

Det er vel ikke en eneste helseblogger som ikke har delt en oppskrift med chiafrø. Og det med god grunn, chiafrø er nemlig næringsbomber uten like! De er rike på omega 3, fiber, protein, magnesium og fosfor. I tillegg inneholder de sink, vitamin B1, B2 og B3, kalium og antioksidanter. Chiafrøene sveller i væske og kan bære opp til 10-12 ganger sin egen vekt. Dette gjør at de fyller magen din og vil dermed øke metthetsfølelsen. Flere studier har vist at chiafrø kan være gunstig ved vektnedgang. De kan også brukes i stedet for egg i bakst, eller som tykkningsmiddel i supper og sauser.
Jeg skal prøve å kutte ned på melkeprodukter en periode, og da er chiapudding genialt. Det er ikke som yoghurt, jeg skal innrømme det, men det kan minne litt. Hvis du i tillegg topper chiapuddingen med noe spennende, blir det faktisk veldig godt. I dag skal jeg dele min oppskrift med dere:
1 dl kokosmelk (fullfett)
1 dl kokosvann
3 ss chiafrø
1/2 ts vaniljepulver
2 ts kokosmasse

Jeg blander alt dette i en shaker og rister på den ca en gang i minuttet i fem minutter før jeg setter shakeren i kjøleskapet, helst over natten. Du kan gjerne lage både dobbel eller trippel porsjon, så har du i noen dager.
Så er det bare å ha chiapuddingen over i et glass eller en skål og toppe med det du ønsker. Jeg liker å bruke hjemmelaget musli, mulberries eller gojibær (jeg hadde ikke det i dag) og ferske eller frosne bær :)
 Jeg fikk en gledelig nyhet i går, jeg fikk nemlig A på eksamen! Jeg hadde to eksamener før vi reiste til Thailand, så jeg krysser fingrene for A på den siste også. Kanskje jeg skal skrive et innlegg med mine beste studietips her på bloggen?
Ha en fin tirsdag <3

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med eksamensresultatet, det er jo fantastisk :D
  Denne chia drikken ser og h;res utrolig digg ut :D Har ofte gjerne chia i min overnatt-havregrøt, det gir så god konsistens, og så metter det enda bedre :)
  Fin blogg du har, keep it up ;) x

  SvarSlett
 2. Hei, jeg syntes du skal skrive et innlegg med dine beste studietips! Jeg studerer også på nett. Medisin grunnfag gjennom Bjørknes :) Er veldig nyskjerrig på hvordan andre legger opp studiet som nettstudent :) Gratulerer med A, jeg venter fortsatt i spenning på svar på mine to!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med A, Helene! Det var fantasisk å høre, du er flink! Del gjerne studietipsene dine.
  Chia<3 Jeg prøver å få det i meg hver dag, av og til bare som en "shot" i vann, eller i smoothe eller chia-pudding.
  Klem

  SvarSlett