søndag 28. desember 2014

Tidlig tilbake og bokhvetegrøt

Siden jeg egentlig ikke har juleferie i år, men ny eksamen i februar, har jeg allerede begynt å lese igjen. Jeg trøster meg selv med at dette er den siste julen jeg skal studere. Neste år er jeg faktisk akkurat ferdig med bacheloren min når desember kommer. Det er deilig med jul, familie, venner, mat, mer mat og fri. Likevel kjenner jeg at det er deilig å stå opp og spise vanlig frokost, og være litt produktiv. Jeg sliter egentlig litt med å slappe av, og liker best når jeg har fått strøket noe av listen når kvelden kommer. I dag skal jeg dele oppskrift på bokhvetegrøten jeg startet denne lesedagen med :)

Men først noen bilder fra julen: 
 
Jeg elsker dette servicet fra Royal Copenhagen
Vi hadde hver vår hund på julaften i år. Jeg hadde Perle hos meg, og J hadde Kokos. Perle i nissekjole og med en uproff hårklipp ala meg.
Mamma hadde sydd juletepper til oss! Dette teppet skal jeg ta frem hver desember og ha i sofaen <3
Gave fra min beste barndomsvenninne, en blanding mellom Perle og Kokos, hehe
Min favoritt, "basus jernet"
Bokhvetegrøt:
1 dl hel bokhvete legges i bløt i 4 dl vann natten over. Dette er ikke nødvendig for resultatet, men det bryter ned fytinsyre og gjør næringen i kornet mer tilgjengelig. Så kokes grøten opp med 1 ss chiafrø, 1 ss havrekli og 1 ss ricebran (kan sløyfes). Når grøten er ferdig kokt har jeg over diverse "pynt". I dag hadde jeg kanel, vaniljepulver, 4 dråper vanilje stevia, en klatt peanøttsmør og frosne bringebær.
Bokhvete har ingenting med hvete å gjøre, og er helt glutenfritt! Jeg har spist så og si gluten- og sukkerfritt i julen, men noe blir det, og det kjennes godt å være tilbake til gamle rutiner kjenner jeg ;)
God søndag <3 Skal alle nyte, eller er det flere som må lese? <3

2 kommentarer: