onsdag 12. februar 2014

Positiv onsdag

Har du merket hvordan noen mennesker virker som de svever på rosa skyer og aldri møter på utfordringer, mens andre hater mandager, missliker sjefen og har alltid hodepine? Du tenker kanskje at det er slik at noen er optimister og andre pessimister av natur, og slik vil det alltid være? Optimisme er faktisk noe en kan jobbe med selv, jeg sier ikke at det er lett, men prinsippene er ganske enkle.
Hvis du fokuserer mer på det som irriterer deg, enn det som gjør deg glad er du i feil spor. Vær ærlig med deg selv, hvilken av disse bruker du mest energi på? Noen ganger i livet oppstår situasjoner som er vanskelige, og da er det helt naturlig å ha en tøff periode. Hvis denne perioden varer for lenge, kan du komme inn i en ond sirkel, og da er det viktig å få hjelp til å komme ut av den. Jeg har selv merket hvor lett det er å havne der, så nå er jeg opptatt av å snu dette!
Det er mye vi tar for gitt, men som faktisk er helt nødvendige for nettopp ditt liv! Et sted å bo, mennesksene rundt deg, jobb, skole, yndlings kaffekoppen din...Tenk over hvordan det hadde vært om noen av disse tingene ble borte? Ved å fokusere på det du har og ikke det du mangler, vil du etterhvert legge merke til små ting som gir deg glede. Dette vil gi deg mer energi og livslyst i hverdagen :)
Selvfølgelig skal du ta problemer på alvor, men hvis du ikke kan gjøre noe med dem, er det da noe vits i å gi med energi? Hvis du sitter i kø på vei hjem, sett på radioen, prøv å slapp av noen minutter og kjenn at det faktisk ikke er noen krise. Du kommer ikke vaskere hjem hvis du hisser deg opp uansett.
Vi kan faktisk trene hjernen vår til å tenke mer positivt, hvor fantastisk er ikke det? 

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Så koselig med kommentar <3 Jeg liker deg :D

      Slett
  2. Så fint innlegg! Og SÅ sant! Det er så lett å bli fanget av sin egen negativitet. Og det er så viktig å bli flink til å oppdage det og være villig til å endre tankeset. Det må gjøres igjen og igjen hver dag, iallefall for meg, men heldigvid blir det lettere etterhvert :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så sant, det må gjentas hveeer dag her også, men det blir letter etterhvert som du sier :) Ha en deilig dag <3 Happy valentine Ragnhild!

      Slett