søndag 13. april 2014

Kolibriegg

I dag har jeg laget over 100 kolibriegg uten raffinert sukker og med råsjokoladetrekk! Marsipan kjøpt i butikken inneholder som regel ikke mer enn 20% mandler og masse sukker. Disse godbitene er derimot søtet med sukrin, palmesukker og lucuma, og inneholder masse mandler. De er dermed snillere mot blodsukkeret i tillegg til å inneholde næring. Sjokoladen er mørk og god, noe jeg synes er godt når marsipanen er søt.
Du kan godt kjøpe ferdig kvernede mandler fra funksjonellmat, men ikke kjøp det fettreduserte melet til denne oppskriften. Bland mandler og søtning, før du har i egghvitene og blander til en fin masse. Pakk marsipanen inn i plastfolie og sett i kjøleskapet et par timer. Jeg delte marsipanen med kniv og rullet til kuler, så formet jeg dem til egg. Jeg satte dem i fryseren mens jeg laget sjokoladen, da blir det lettere å dyppe dem!
Smelt kakaomassen og kakaosmøret i vannbad. Ha deretter i søtningen og bland godt. Nå er det bare å dyppe et og et egg i sjokoladen med en gaffel og sette dem på en tallerken kledd i aluminiumsfolie og strø på strøssel :D
 Jeg oppbevarer mine i fryseren, da holder de lengst (det er også derfor du ser kondens på eggene på bildene). Men disse får bein å gå på for å si det sånn!
Jeg håper alle får en fantastisk påske! Og husk at det er lov til å kose seg ekstra i påsken. Alt med måte! Jeg skal i hvert fall kose meg med fjelltur, kjæreste, hundene, familie, god mat og noe godt i glasset :)
<3

3 kommentarer:

 1. Så deilig! Det er aldri behov for usunnheter når det er så innmari lett å lage ALT både sunt og godt.
  God påske til deg og kjæresten og Perle og Kokos<3
  S og jeg var forresten å besøkte to slike Perle-hunder i helgen og Baby syntes det var så stas :)

  SvarSlett
 2. Dette var det eneste snopet jeg virkelig savnet i påsken (bor i Skottland skjønner du = NULL kolibriegg :O), heldigvis tok en felles norsk kollega en pose med de mindre kolibrieggene etter en liten Norges visitt. MEN nå trenger jeg jo ikke og vente på påske for og lage mine egne!
  Hva er lucuma egentlig?
  Digger navnet på bloggen din, stå på! x J

  SvarSlett
  Svar
  1. Så utrolig hyggelig kommentar Jules :D Disse falt virkelig i smak hos alle jeg har gitt dem til, jeg håper du også liker dem. Lucuma er en frukt som er tørket og så pulverisert. Den gir en litt karamellaktig smak, veldig godt og sunt! Men hvis du ikke får tak i det, så kan du bruke litt mer palmesukker. Jeg liker veldig godt palmesukkeret fra iampure, det kan kjøpes på blandt annet xxl :D

   Slett