torsdag 4. desember 2014

Gulrotcupcakes uten gluten og sukker

På instagram har jeg lovet å dele en oppskrift på gulrotcupcakes uten sukker og gluten, og her kommer den. Denne oppskriften er utrolig enkel, og noe alle kan få til. Den en nemlig laget med funksjonell mat sin "sunnere kakemiks". Denne miksen har jeg laget i flere år, og den blir alltid godt tatt i mot, også av mennesker som spiser "vanlige kaker". Hvis du ikke sier at disse er sunnere, er det ikke sikkert at noen legger merke til det engang :)
En boks kakemiks
200 gram raspet gulrot
4 store egg
1 dl rømme
2 dl vann
1 ts bikarbonat/natron
3 ts kanel (helst ceylon)
Bland ingrediensene, minus gulrøttene. Ha oppi gulrøtter og rør til en jevn masse. Fordel i muffinsformer, og stek på 180 grader i 8-12 minutter. Dette avhenger av hvor store cupcakes du lager, hvor fulle formene er og ovnen din. Pass på så de ikke brenner seg ;)
Glasuren lager du ved å mikse en boks (200g) philadelphia, 60g smør, 70g sukrinmelis og en halv ts vaniljepulver med en miksmaster eller håndholdt mikser. Pass på at smøret er romtemperatur før du mikser, ellers blir det lett klumper! Jeg har brukt en sprøytepose og en glasurtupp for å få rosemønster.
 
Har dere bakt med funksjonell mat sine produkter før?

<3

1 kommentar:

  1. Så fint med gode og lettvinde løsninger innimellom. Så gode ut :)

    SvarSlett