onsdag 14. januar 2015

Superlunsj

Inneholder sponsede produkter
 I dag var jeg så heldig å bli invitert på supermatlunsj på Kolonihagen i Oslo. Supernature arrangerte et lite foredrag med John Opsahl, smakstester av ulike supersmoothies, samt lunsj. Jeg har vært borti mange av disse produktene før, og har handlet hos supernature, men det er første gangen jeg har vært på et slikt event som blogger. Det er alltid litt skummelt å dra alene, men det var veldig hyggelig, og jeg møtte mange søte bloggjenter.
I tillegg til supersmoothies fikk vi prøve noni- og gojishot. Nonijuice har en veldig spesiel smak, men sverges til av blant annet Mirande Kerr for sine skjønnhetsfremmende egenskaper. Gojishoten var det ikke noe å si på :)

Tema for foredraget var detox. Er det en ting som frontes om dagen er det hvordan du raskt kan detox'e kroppen og dermed gå ned i vekt, gjerne raskest mulig. Mange er naturligvis skeptiske til dette, og mener det bare er svada. Dette er John helt enig i. Det vil ikke hjelpe å leve på ren juice eller ta store mengder fiber og urter en helg. Dette vil bare gjøre at du flyr på do hele dagen. Han vektlegger at detox må gjøres kontinuerlig i hverdagen for å gi effekt, og det er her supermat kommer inn. Da dette er mat som hjelper kroppens naturlige avgiftningssystemer, og i tillegg er svært rik på næring. Kroppen kan nemlig i utgangspunktet rense seg selv, men på grunn av de påkjenninger vi påfører den med dagens livsstil, har den godt av litt hjelp.
I tillegg la han stor vekt på det emosjonelle ved detox. Mat handler om kjærlighet, og den maten vi spiser og hvordan vi spiser den, reflekterer kjærligheten vi har til oss selv. Å innta maten mens en leser epost eller står ved kjøkkenbenken er ikke godt for helsen. Vi bør være tilstede når vi spiser, det er først da vi virkelig kan nære kroppen vår. Helse handler om så mye mer enn hva vi putter i oss, og dette er supernature svært opptatt av.
Supermat har blitt en dartskive i media i det siste. Folkeopplysninger, Grete Roede og vita hjertegod latterliggjør alle supermat i sine reklamer. Dette handler mye om at supermat er ansett som noe nytt og trendy, og alt som er annerledes blir ofte sett på som ekstremt. Jeg pleier å sammenligne supermat med det kjære kantarellkrydderet jeg har i skapet mitt. Dette krydderet har jeg laget selv, og det er mitt hemmelige våpen i all matlaging. Jeg var på sopptur for noen år siden og plukket en haug med kantarell. Denne tørket jeg i dehydrator og knuste i blenderen min. Resultatet ble en liten krukke krydder, full av smak. Dette kunne jeg gjort med for eksempel spinat eller kål (som folkeopplysningen gjorde), og endt opp med et konsentrert pulver med mye næring. Det er nettopp dette supermat er, og ikke mer hokus pokus enn det. De fleste av matvarene er fra andre verdensdeler, og ofte er de tørket og pulverisert for at de skal bli lettere å frakte og mer brukervennlige. Ellers er supermat kun mat, som er veldig næringsrik.
Jeg ble så glad da jeg fikk med meg alt dette i goodiebagen! Lecithin og purely greens max er nemlig to av mine favoritter blandt supermat. Jeg hadde faktisk inntatt begge disse i frokostsmoothie før jeg kom på lunsjen i dag :) Jeg bruker supermat fordi jeg synes det gir meg mer energi, bedre hud og økt velvære. Min favoritt supermate er chlorella, lecithin, rice bran, hvetegress, hempfrø, chiafrø, rå kakao, gojibær og mulberries. Etter at jeg begynte med hvetegress (jeg har det i smoothie og det gir ingen smak) har jeg merket at håret mitt har vokst raskere og blitt tykkere. Jeg har faktisk masse babyhår forran i hårfestet, som ikke var der før!
Denne flasken er fantastisk til å blande greens med juice/vann da den inneholder en såkalt blenderball. Jeg blander alltid supermat i smoothie, men hvis du vil ta det som en shot kan du blande ananas- eller eplejuice (ikke bruk appelsin) med en ts purely greens max og shake løs! Bland gjerne 50/50 juice og vann, så får du ikke i deg så mye sukker. Denne flasken er i tillegg perfekt å lage kikertlefser med! Det er i hvert fall en slik shaker jeg bruker til å lage mine, det er lett og du unngår klumper.
Boken "Supermat" inneholder alt en måtte trenge av informasjon om supermat. Denne er perfekt å ha som oppslagsverk, eller som inspirasjonskilde når du trenger det ;)
For å gi riktig informasjon om detox, og inspirere mennesker til å innføre detox i hverdagen kjører Supernature en kampanje fremover. I helsekostbutikker vil dere kunne finne et kickstart-program på 5 dager som inneholder oppskrifter på supersmoothier, samt tips og råd for en kickstart på din detox. Du kan selvfølgelig bytte på med både grønnsakene, frukten og supematen i oppskriftene. Jeg har fått lov til å dele tre av oppskriftene med dere i dag, clean apple (avbildet over), spicy mango og fresh pineapple. Min favoritt var fresh pineapple, men alle var gode :)

Clean Apple
2 dl vann
1 dl isbiter (kan sløyfes og erstattes av vann)
1 dl eplejuice (kan sløyfes og erstattes av vann)
1 eple
1 gulrot
1 selleristang
2 cm ingefær
Saft fra en halv lime
1 ts Supernature Purely Greens Max
1 tsSupernature Pure Lecithin
1 ts Superna­ture Chlorella
1 ts Supernature Erteprotein

Spicy mango
2 dl vann
1 dl isbiter (kan sløyfes og erstattes av vann)
1 dl eple/mangojuice (kan sløyfes og erstattes av vann)
1/2 rød paprika
2 cm rød chili
1/2 mango
10 cm agurk
Saft fra en halv lime
1 ts Supernature Purely Greens Max
1 tsSupernature Pure Lecithin
1 ts Superna­ture Chlorella
1 ts Supernature Erteprotein

Fresh Pineapple
2 dl vann
1 dl isbiter (kan sløyfes og erstattes av vann)
1 dl ananasjuice (kan sløyfes og erstattes av vann)
2 ringer fersk ananas
1 neve spinat
1/2 avokado
Saft fra en halv lime
1 ts Supernature Purely Greens Max
1 tsSupernature Pure Lecithin
1 ts Superna­ture Chlorella
1 ts Supernature Erteprotein
Bruker noen av dere supermat?


1 kommentar:

  1. Dette hørtes så gøy ut! Synes John er veldig flink, og at supernature har så mange bra produkter!

    SvarSlett